Jak by měl být oblečený správný kuchař? Na tradiční zástěru zapomeňte, vhodnější jsou rondony!

V každém zaměstnání je důležité mít vhodný pracovní oděv. Ten se samozřejmě liší podle toho, jakou práci pracovník vykonává. Co by měli mít kuchaři?

Jak by měl být oblečený správný kuchař? Na tradiční zástěru zapomeňte, vhodnější jsou rondony!

Kuchaře si obvykle představíme v zástěře a s bílou čepicí na hlavě. Jenže, i když je tento oděv charakteristický pro každého kuchaře, mnohem vhodnějším oblečením pro práci v kuchyni jsou rondony. Každý pracovník by měl být vždy vhodně oblečený, měl by mít na sobě oděv, který jej chrání před úrazem v zaměstnání a právě práce v kuchyni a ještě za plného provozu, může být docela nebezpečná. Jak by se tedy měl kuchař vhodně obléknout, aby mu nehrozil pracovní úraz a vařilo se mu i pohodlně?

vaření v kuchyni

I za plotnou se musíte cítit dobře

Kuchařské rondony jsou speciální v tom, že kuchaře chrání a ještě mu poskytují značný komfort. V kuchyni je totiž dost často vedro, jenže profesionální kuchař na úrovni by se rozhodně neměl příliš potit. Právě proto jsou rondony navrženy tak, aby chránily nositele před úrazem, před popálením těla, ale zároveň musí být dostatečně prodyšné, aby se kuchař v rondonu příliš nepotil. To všechno ovlivňuje i výkonnost kuchaře, nehledě na to, že se pak cítí mnohem více komfortně. Klasická kuchařská zástěra se hodí spíše pro domácí použití, pro občasné vaření, ale jestliže kuchař tráví vařením celý den, je nutné, aby na sobě měl i vhodný oděv.

kuchař v rondonu

Restaurace si dávají záležet

Obvykle ale samotní zaměstnavatelé a tedy majitelé restaurací dbají i na první dojem a zároveň na bezpečnost svých zaměstnanců v kuchyni. Rondony kromě toho, že chrání, působí i velmi elegantně a kuchař v nich pak vypadá mnohem lépe. Co se týče barvy rondonu, je to na každém, každý podnik si zakládá na něčem jiném, nejčastěji jsou ale kuchaři oblečeni do bílého a tak je i všichni máme zafixované. Na rondon pak lze i našít jméno kuchaře, což opět působí mnohem lépe, a pokud restaurace využívá otevřené kuchyně, kdy je možné kuchaře vidět při práci, je vždy nutné dbát na čistotu a dokonalost.

Kuchařské rondony se vyrábějí ze speciálních materiálů a jsou velmi kvalitní. Nehrozí v nich žádná nehoda.